Την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στη Φαλάνη του Δήμου Λαρισαίων ζητά με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Αναλυτικά:

"Οι πρόσφατοι σεισμοί που έπληξαν της Θεσσαλία και κυρίως την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές και ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, αλλά και σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων.

Με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων από τα 30 σχολικά συγκροτήματα που υπέστησαν ζημιές, το δημοτικό σχολείο της Φαλάνης κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίριο που χτίστηκε το 1925, ενώ το 1985 σε συνέχεια του παλαιού κτιρίου χτίστηκε προσθήκη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας.

Σημειωτέον πως σήμερα στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 250 μαθητές, ενώ χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται λόγω της οικιστικής ανάπτυξης και αύξησης του πληθυσμού στη Φαλάνη.

Πέραν των επιβεβλημένων άμεσων παρεμβάσεων, επισκευών, αλλά και της αναγκαίας αντισεισμικής θωράκισης που πρέπει να δρομολογηθούν σε όσες σχολικές μονάδες έχουν υποστεί ζημιές στο δήμο, αναδεικνύεται η ανάγκη για κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών και που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Ακριβώς αυτό είναι και το αίτημα εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και φορέων της περιοχής που απαιτούν άμεσα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

1.    Άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί η ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη.

2.    Να καλυφθεί η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου από τον κρατικό προϋπολογισμό."