Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων προβάλει το ντοκιμαντέρ "What happened in Larissa?" A music story about Nat Birchall - "Τι έγινε στη Λάρισα"

Μια μουσική ιστορία για τον Νατ Μπερτσαλ, των Γιάννη Κολαξίζη και Δημήτρη Παπαδόπουλου, που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 22:00 στον θερινό κινηματογράφο "Μπαρμπής Βοζαλής" στον Μύλο του Παππά.

Μια ταινία για τη μουσική και τη φιλία.

Είσοδος ελεύθερη.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία των δύο σκηνοθετών.

Ο Γιάννης Κολαξίζης έχει σπουδάσει Γραφιστική, Παιδαγωγική, Ζωγραφική, Γραφικές Τέχνες & Πολυμέσα, Τεχνολογία Ήχου και Εικόνας. Δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο χώρο του Κινηματογράφου, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες.

Οι σπουδές του Δημήτρη Παπαδόπουλου, είναι κυρίως κινηματογραφικές, ενώ εκτός από τη δημιουργία ταινιών ασχολείται σημαντικά με ζητήματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο “Κινηματογραφική εκπαίδευση: Τέχνη, πολιτισμός και παιδαγωγική” . Και οι δύο, διδάσκουν στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ.

Ο Νατ Μπέρτσαλ είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της βρετανικής τζαζ σκηνής. Ο Κώστας Βουλτσίδης είναι ο εμπνευστής του Duende Jazz Bar που άνοιξε στη Λάρισα το 2009.

Το ντοκιμαντέρ ανιχνεύει τις διαδρομές τους και επικεντρώνεται στη δημιουργία του δίσκου ορόσημου Nat Birchall Quintet: Live in Larissa, ο οποίος έτυχε παγκόσμιας αποδοχής το 2014 από κοινό και κριτικούς.

Ένας δίσκος που έγινε η αφορμή μιας φιλίας και ανθρώπινης σχέσης. Το 2014 είναι η χρονιά που πολλοί μουσικόφιλοι αναρωτήθηκαν: «Πού είναι η Λάρισα; Τι έγινε στη Λάρισα;».

Η πορεία της ταινίας θα συνεχιστεί στο εξωτερικό.