Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 1 Απριλίου η υπόθεση με κατηγορούμενο 22χρονο, που καταγγέλθηκε για βιασμό από 18χρονο στη Λάρισα. 
Ο 22χρονος, που μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και δύο αντίστοιχες πλημμεληματικού.
Οι κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζει είναι της ληστείας και του βιασμού και οι πλημμεληματικές της διάθεσης ναρκωτικών ουσιών χωρίς κέρδος και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστική χρήση.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε αναβληθεί ήδη μία φορά τον περασμένο Ιανουάριο. Ο φερόμενος ως δράστης πάντως που είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν ένας 18χρονος Λαρισαίος κατήγγειλε τον βιασμό του από έναν 22χρονο στο σπίτι του.  Σύμφωνα με την κατάθεση που είχε δώσει, το συμβάν ξεκίνησε σε πλατεία της Λάρισας, εκεί όπου οι δύο νεαροί βρέθηκαν σε κοινή παρέα.
Εκεί, κατά τα καταγγελλόμενα του 18χρονου, ο 22χρονος του άρπαξε με τη βία το πορτοφόλι. Λίγο μετά, με την πρόφαση να του επιστρέψει το πορτοφόλι που είχε μέσα και την ταυτότητά του, τον έπεισε να μεταβεί στο σπίτι του.
Όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων, εκεί του πήρε με τη βία και το κινητό τηλέφωνο, ενώ σε δωμάτιο του σπιτιού τον βίασε.
Από την αστυνομική έρευνα φέρεται να είχε επιβεβαιωθεί η ληστεία, ωστόσο αμφιβολίες υπήρξαν για το αν είχε συμβεί ο βιασμός, καθώς δεν είχε ρίξει φως στην υπόθεση η ιατροδικαστική εξέταση, που είχε διενεργηθεί από τον Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης.

e-thessalia.gr