Μία ακόμη περίπτωση απάτης στην περιοχή της Λάρισας, έρχεται να προστεθεί στις πολλές που σχεδόν καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Αυτήν τη φορά πρόκειται για  αγρότη από την περιοχή της Λάρισας, ο οποίος θέλησε να πουλήσει ένα αγροτικό μηχάνημα. 

Ο ίδιος δημοσίευσε την σχετική αγγελία, μέσω της οποίας επικοινώνησαν μαζί του  οι απατεώνες ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές, που τον έπεισαν να τους δώσει μαζί με τον τραπεζικό λογαριασμό, τον κωδικό της τραπεζικής του κάρτας και άλλα ατομικά στοιχεία. 

Οι υποτιθέμενοι αγοραστές κατάφεραν έτσι να δημιουργήσουν λογαριασμό e-banking, διάρκειας 72 ωρών, στο όνομα του θύματος.

Η συνέχεια, από εκεί και πέρα αναμενόμενη για τον άτυχο αγρότη. Αντί να δει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα χρήματα από την πώληση του μηχανήματος, είδε να κάνουν φτερά οι πρώτες 5.000 ευρώ από τον λογαριασμό του. Μάλιστα τα σήκωσαν χρησιμοποιώντας τρείς διαφορετικές κάρτες, κάνοντας τμηματικά αναλήψεις ύψους 2.000€ δύο φόρες και μία των 1.000€.

Μόλις υποψιάστηκε τι θα συμβεί έσπευσε να ειδοποιήσει την τράπεζά του για να μπλοκάρει τον λογαριασμό του και να σώσει ότι είχε απομείνει. Κι ενώ η τράπεζα δέσμευσε τον λογαριασμό του, η τράπεζα των «υποψήφιων αγοραστών» τράβηξε κανονικά από τον λογαριασμό τα υπόλοιπα 2.900 ευρώ που είχε μέσα, σύμφωνα με την εντολή που είχαν δώσει οι απατεώνες. 

Τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Ήδη έχει καταφύγει στις αστυνομικές αρχές, ενώ σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της τράπεζας, που παρά την δέσμευση του λογαριασμού του, επέτρεψε , όπως ισχυρίζεται, να γίνει η συναλλαγή των 2.900 ευρώ.

Η εν λόγω τράπεζα, από την πλευρά της αναφέρει, ότι όλες οι κινήσεις στον λογαριασμό του είναι κανονικές. 

Μ.Σ. kosmoslarissa.gr