Αντικαθίστανται σταδιακά οι συμβατικοί κάδοι του κέντρου με βυθιζόμενους στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Λαρισαίων για την αναβάθμιση της καθαριότητας και της αισθητικής της πόλης.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου μετά την πρώτη πιλοτική και απολύτως επιτυχημένη εφαρμογή του πρώτου βυθιζόμενου κάδου διαβαθμισμένης συμπίεσης στην Τρίγωνη Πλατεία (οδό Ηλιοδώρου) η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης προχώρησε στην τοποθέτηση άλλων έξι (6) κάδων στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότησή τους και τέθηκαν σε λειτουργία, μετά και τις απαραίτητες δοκιμές, τα τέσσερα (4) πρώτα υπόγεια συστήματα κάδων στα εξής σημεία:
1) Παπακυριαζή & Παπαναστασίου
2) Πατρόκλου & Παπαναστασίου
3) Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχία – πλευρικά της οδού Κουμουνδούρου)
4) Ρούσβελτ & Παπασταύρου (πεζόδρομος)
Επίσης μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία τα άλλα δύο (2) συστήματα στην οδό Μανδηλαρά:
1) Μανδηλαρά & Παπαναστασίου (στη συμβολή με Βελή)
2) Μανδηλαρά & Τσαμαδού

Σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης συνεργείο στελεχών της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δ. Λαρισαίων κ. Σουρλαντζή Απόστολο ξεκίνησε την ενημέρωση των καταστηματαρχών, των περιοίκων και πολιτών, διανέμοντας φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες σωστής χρήσης των ανωτέρω συστημάτων.
"Χωρίς να ξεχνούμε ότι «η Καθαριότητα της πόλης είναι ευθύνη όλων μας» ευελπιστούμε ότι οι συμπολίτες μας για άλλη μία φορά θα συνεργαστούν με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την σωστή λειτουργία των υπόγειων κάδων και θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων μας για μια καθαρή πόλη" σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.