Στην αίθουσα τιμών «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ» της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ έλαβε χώρα τελετή για την επίδοση ξίφους από το Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, σε 37 Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οιασδήποτε προέλευσης, πλην ΣΣΕ-ΣΣΑΣ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Ντίτορας, η Διευθύνουσα του Εφετείου Λάρισας κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Χρήστος Σπαθούλας και λοιπές Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές.

Επίσης συμμετείχε το επιτελείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, αντιπροσωπεία των Μονάδων – Στρατιωτικών Καταστημάτων, στα οποία υπηρετούν οι τιμώμενοι Αξιωματικοί, προσκεκλημένοι και συγγενείς των Αξιωματικών που έλαβαν ξίφος.