Mια σειρά έργων θα γίνουν στις συνοικίες του Αγ. Κωνσταντίνου, Αγίου Γεωργίου, Νέας Σμύρνης και περιοχής ΑΤΑ το προσεχές διάστημα.

Η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση που εξέδωσε "επιθυμεί να ενημερώσει τους κατοίκους των συνοικιών της για τα πολλά και ποικίλα έργα που θα γίνουν στις συνοικίες της το προσεχές μέλλον και να ζητήσει την κατανόησή τους για τη όποια όχληση που θα προκύψει κατά τη διάρκεια των εργασιών διότι αυτή θα είναι  προσωρινή ενώ τα έργα θα μείνουν για πάντα.
Συγκεκριμένα ανά συνοικία
1.ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 Η συνοικία του Αγ.Κων/νου είναι πυκνοδομημένη με ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους και με μεγάλα προβλήματα στο οδικό της δίκτυο λόγω της μακρόχρονης εγκατάλειψης. Ετσι ο Δήμος προχωράει άμεσα στην ανάπλαση της περιοχής του Αγ.Κων/νου, στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Νικηταρά-23ης Οκτωβρίου και Ηρ. Πολυτεχνείου. Στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προβλέπεται:
Α. Ανακατασκευή της οδού Νικηταρά σε όλο το μήκος της με ποδηλατόδρομο, θέσεις ζώνης στάθμευσης, ζώνες πρασίνου και διαδρομές πεζών με παγκάκια και φωτισμό .
Β. Μετατροπή της οδού Αιόλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ποδηλατόδρομο, θέσεις στάθμευσης και αρκετό πράσινο.
Σημ: Στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που η κίνηση των οχημάτων θα είναι ελεγχόμενη η προτεραιότητα θα δίνεται στους πεζούς.
Γ. Σύμφωνα με τους μελέτες σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας θα μετατραπούν και οι περισσότεροι δρόμοι της συνοικίας όπως Θεοτοκοπούλου, Ριζοπούλου,
Γούναρη και άλλοι ενώ άλλοι δρόμοι θα ανακατασκευασθούν με νεα πεζοδρόμια, κράσπεδα και πλήρους ασφαλτόστρωση.
Οι μόνοι δρόμοι που θα μείνουν ως δρόμοι πλήρους κυκλοφορίας θα είναι οι Γ. Σεφέρη και η Χρυσοχόου.
Η εκτέλεση όλων αυτών των έργων που είναι προϋπολογισμού 4.134.300 ευρώ χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους και με μελέτη και επίβλεψη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου,θα γίνει σύντομα αφού ήδη έχει δημοσιευθεί προ ημερών η προκήρυξη της Δημοπράτησης από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Γ. Σούλτη  και θα έχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης από την ανάδοχο εταιρεία 350 ημέρες .
2. ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
H συνοικία του Αγ. Γεωργίου είναι μια μεγάλη συνοικία με πάρα πολλά και χρόνια προβλήματα που απαιτούν λύσεις.
Α. Η μεγάλη πλατεία της οδού Σικελιανού προϋπολογισμού 440.000 ευρώ που ήταν αίτημα 10ετιών, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και λίαν συντόμως θα γίνουν τα εγκαίνια της.
Ετοιμάζονται οι μελέτες για την κατασκευή δύο γεφυρών στην οδό Κάρλας δεξιά και αριστερά από τις σιδηρογραμμές που ήταν επίσης μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων του Αγ. Γεωργίου και της Τούμπας.
Β. Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Δήμου Λαρισαίων με τους ιδιοκτήτες του μεγάλου ΚΧ.1250 που περικλείεται μεταξύ των οδών Σικελιανού-Αρη Αλεξάνδρου Γλαφυρών και Ρίτας –Μπούμη- Παπά, για εξαγορά ενός μεγάλου τμήματος από το Δημο και αποδέσμευσης του υπολοίπου. Στόχος είναι εκεί να δημιουργηθεί μια νέα πλατεία και ένα τμήμα του να δοθεί στην Ιερά Μητρόπολη για ανέγερση Ιερού Ναού.
Γ. Το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΛ στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου και Λαχανοκήπων  προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. Προβλέπει αντικατάσταση όλου του παλιού δικτύου ύδρευσης με νέο σύγχρονο, όπως ήδη έχει γίνει και σε άλλες συνοικίες της Λάρισας και πλήρη ασφαλτόστρωση σε όλο το πλάτος του δρόμου. Ετσι με την αποπεράτωση του έργου της ΔΕΥΑΛ δεν θα υπάρχει δρόμος στη συνοικία χωρίς
καινούργια άσφαλτο.
Δ. Η επέκταση της ανακατασκευής της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή μέχρι την οδό Αγιάς που είναι έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τρείς κυκλικούς κόμβους, ένα στη διασταύρωση με την οδό Βόλου, ένα στη διασταύρωση με την οδό Ερετρείας και ένα στη διασταύρωση με την  οδό Αγιάς είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει όλη την 3η Δημοτική Κοινότητα και ιδιαίτερα τους κατοίκους Λαχανοκήπων και Αγ. Γεωργίου και θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό αλλά και στην αποφυγή ατυχημάτων.
3.ΣΥΝΟΙΚΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ.
Μια συνοικία με ιδιαίτερα προβλήματα πυκνοκατοικημένη μέσα σε ασφυκτικά γεωγραφικά όρια .
Α. Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της τάφρου Ι 1 (ασμάκι Ν. Σμύρνης) που ήταν όνειρο πολλών 10ετιών της συνοικίας επιτέλους φαίνεται να γίνεται πράξη.
Προβλέπει εκτός από τον καθαρισμό της κοίτης, πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους στα πρανή, βρύση-παγκάκια και πεζοδρόμηση των αναχωμάτων. Επίσης  προβλέπεται η κατασκευή τριών πεζογεφυρών μία δίπλα ακριβώς από την υφιστάμενη γέφυρα, στο μέσου περίπου της Τάφρου και μία στο τέρμα κοντά στις Σιδ. Γραμμές. Είναι έργο του Δήμου  προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενώ οι πεζογέφυρες θα χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους του Δήμου. Αυτό το έργο που θα ενώσει την συνοικία της Ν. Σμύρνης με την πόλη θα αναβαθμίσει πολύ την περιοχή.
Β. Εχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το μεταλλικό κτίριο πολλαπλών χρήσεων στον αύλιο χώρο του 11ου Δημ. Σχολείου και ελπίζουμε ότι λίαν συντόμως θα ξεπερασθούν τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν και  να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.
Γ. Εχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εξαγορά από το Δήμο του Κ.Χ. 1061 Α εμβαδόν 2.056 τ.μ. (ακριβώς πίσω από τα διαγνωστικά κέντρα Παραφέστα) μεταξύ των οδών Αρβανιτοπούλου, Πενταλόφου και Ζάνου όπου αυτός ο χώρος θα γίνει πλατεία με ένα μικρό χώρο άθλησης.
Δ. Σε διαπραγμάτευση βρίσκεται η Δημοτική Αρχή με τους ιδιοκτήτες του Κ.Χ. 1057 Γ μεταξύ των οδών Ζάνου-Δίφρης-Πανόρμου και Ειρήνης για την εξαγορά του και τη δημιουργία πλατείας σύμφωνα με την δέσμευση του Δημάρχου κ. Απ. Καλογιάννη σε επίσκεψή του  στην περιοχή.΄
Ε. Απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου στο παλιό ανάχωμα της Σάκη Καράγιωργα από το χώρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έως τον κυκλικό κόμβο της Αεροδρομίου.
4. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΤΑ
Όπως προβλέπεται από τη ΔΕΥΑΛ θα ξεκινήσει και Β΄φάση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής των 40 Μαρτύρων και αυτή προβλέπει κάλυψη όλων των δρόμων της περιοχής ΑΤΑ.
Όλα τα παραπάνω έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που προβλέπονται να ξεκινήσουν σύντομα είναι προϊόν αφ΄ενός μεν των πιέσεων των κατοίκων προς το Δημο αλλά της γενναιότητας του Δημάρχου προσωπικά του κ. Απ. Καλογιάννη αλλά και ολόκληρης της Δημ. Αρχής που αποφασιστικά ασχολούνται με τα προβλήματα όχι μόνο του κέντρου αλλά και όλων των συνοικιών της Λάρισας".