Τα παιδιά του δικτύου  ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων παρακολούθησαν την ΟΔΥΣΣΕΙΑ της παιδικής σκηνής του  Θεσσαλικού Θεάτρου σε μια ειδική απογευματινή παράσταση  που οργανώθηκε αποκλειστικά για το  δίκτυο.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στις 6:30 το αμφιθέατρο  της Δημοτικής Πινακοθήκης- Μουσείο Γ.  Ι Κατσίγρα πλημμύρισε με παιδιά που είχαν τη χαρά να απολαύσουν  μια παράσταση μοναδική, με καταιγιστικό ρυθμό, παιγνιώδη διάθεση και δομή κινηματογραφική.

Με την ευρηματική επιλογή θέασης του έργου μέσα από το θέμα  της τροφής και το χιούμορ, η ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Θεσσαλικού Θεάτρου έγινε για τα παιδιά ένα έργο οικείο και απόλυτα προσβάσιμο.

Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του απέκτησαν  ανθρώπινες διαστάσεις με τις οποίες οι μικροί θεατές ταυτίστηκαν ώστε να  κατανοήσουν την ιστορία του Τρωικού πολέμου και το μεγάλο ταξίδι του ήρωα.

Οι επτά υπέροχοι ηθοποιοί ερμήνευσαν πάνω από τριάντα χαρακτήρες, με συνεχείς μεταμορφώσεις του χώρου και των ρόλων τους  χρησιμοποιώντας τα σώματα και τη φαντασία τους. Η παράσταση στηρίχθηκε στη μετεγγραφή του έργου από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη και σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Φιλίππογλου με τη συνσκηνοθεσία της Γιώτα Σερεμέτη.

Η συμμετοχή στη παράσταση  ήταν δωρεάν παροχή της ΔΗ.Κ.Ε.Λ.  για τα παιδιά που παρακολουθούν στο  δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ, εκφράζοντας τη σταθερή εκπαιδευτική πολιτική της για  παροχή πολιτιστικών ερεθισμάτων στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Οι δράσεις των   ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων που εποπτεύονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων εντάσσονται στο  πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει»  με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής  των πολιτών και δυνάμει πολιτών στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό σκηνικό της πόλης.

Πληροφορίες για τα Προγράμματα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ:

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085,   ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ.