Συνεχίζονται και για το μήνα Ιούλιο οι ενημερωτικές επισκέψεις των παιδιών από τα ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος: «Γνωρίζω τα επαγγέλματα και τους ανθρώπους τους». Μετά την επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο ΚΔΑΠΜΕΑ στην περιοχή της Νεάπολης, το λόγο είχε το Αστυνομικό τμήμα Λάρισας.
Τα παιδιά υποδέχτηκε εκεί ο κ. Παπαδόπουλος Κυριάκος Αστυνομικός Διευθυντής και η κα Όντου Αναστασία Υπαστυνόμος Α’ όπου ήταν υπεύθυνοι για την περιήγηση στους χώρους και τις υπηρεσίες.
Πρώτος σταθμός το γραφείο του Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Παντικίδη Λοίζο (Αστυνομικός Υποδιευθυντής), όπου παρουσιάστηκε σε όλους η λειτουργία και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της αστυνομίας προς τους πολίτες, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία και η σπουδαιότητα της ομαλής συνύπαρξης των ανθρώπων στην κοινωνία. Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης ταυτότητας, καθώς και διαβατηρίου.
Επόμενος σταθμός το Τμήμα Τροχαίας με αφετηρία το γραφείο του Διοικητή κο. Καφετζή Σεραφείμ (Αστυνόμος Α’) όπου παρουσίασε με τη σειρά του, τους κινδύνους που εγκυμονούν  στους δρόμους, καθώς και την αναγκαιότητα της χρήσης και τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχημάτων.
Τελευταίος σταθμός το νεοσύστατο Τμήμα Άμεσης Δράσης όπου είναι σε λειτουργία μόλις 20 μέρες. Με τη σειρά του ο Διοικητής κος Γεωργαντάς Δήμος (Αστυνόμος Α’) αναφέρθηκε στη σημασία και την αναγκαιότητα της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Ελληνική Αστυνομία.
Κλείνοντας δόθηκαν κεράσματα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και συνεδριάσεων, όπου τα παιδιά των δομών ΚΔΑΠΜΕΑ έκαναν ερωτήσεις και συζήτησαν με τους αρμόδιους για την μοναδική αυτή εμπειρία.
Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 2410663085 & 2410661727, ώρες: 09:00π.μ.–03:00μ.μ, καθώς και στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων, τηλ: 2410680205.