Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται να ανακοινώσει την απόφαση του για τη νεοναζιστική, εγκληματική συμμορία «Χρυσή Αυγή», μία δίκη που αντίστοιχη της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία.

Το δικαστήριο, με την ετυμηγορία του επί της ενοχής ή μη των συνολικά 68 κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση, θα δώσει μία απάντηση σε ένα κρίσιμο μεγάλης νομικής και κοινωνικής αξίας ερώτημα που θα έχει επίδραση στον παρόντα και σε μελλοντικό χρόνο.

Η απόδοση δικαιοσύνης ασφαλώς, πρωτίστως αφορά τα θύματα της βίας και του μίσους αλλά αφορά και κάθε μέλος της κοινωνίας. Η επερχόμενη κρίση του δικαστηρίου έχει μία ιδιαίτερη σημασία και θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα στη νομική επιστήμη αλλά και στην αντίληψη της κοινωνίας.

Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί άνθρωποι του τόπου μας, όσοι εκφράζουν το λεγόμενο «κοινό περί δικαίου αίσθημα», απαιτούν την επικύρωση της Δικαιοσύνης σε αυτό που έχει καταδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τα προηγούμενα πεντέμιση χρόνια: Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που έδρασε υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, έχει ως πρότυπο το κόμμα του Χίτλερ, το γερμανικό NSDAP, το οποίο στηρίχτηκε στη βία και στο έγκλημα προκειμένου να έρθει στην εξουσία. Οι χρυσαυγίτικες ομάδες κρούσης έδρασαν, τραμπούκισαν, τραυμάτισαν και δολοφόνησαν ανθρώπους, με πρότυπο τα ναζιστικά τάγματα εφόδου.

Οι Οργανώσεις Μελών – Ανατολικό και Δυτικό – Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καλούν τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της πόλης σε συγκέντρωση ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενόψει της απόφασης της Δικαιοσύνης, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, συμβολικά μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, στην Κεντρική Πλατεία.

Γιατί είναι δημοκρατικό μας καθήκον να αντισταθούμε στον εκφασισμό της κοινωνίας και γιατί η μόνη δικαίωση είναι οι ναζί στη φυλακή!»