Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Συμπληρώνονται σήμερα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η σημερινή θλιβερή επέτειος έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς γίνεται λίγες μέρες πριν την 7η Οκτωβρίου, ημερομηνία που η Ελληνική Δικαιοσύνη θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για τις κατηγορίες που βαραίνουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκληματιών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων των πολλαπλών φασιστικών εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της πολυετούς δίκης των μελών της οργάνωσης.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει μάθει να υποκύπτει σε προκλήσεις και συμπεριφορές που καταπατούν κάθε δημοκρατικό και ανθρώπινο δικαίωμα και το ίδιο θα πράξει και στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ανησυχούν για τις μεθόδους αντιμετώπισης της πανδημίας που επέλεξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα με αφορμή το απόλυτο αλαλούμ, την ασυνεννοησία και τα λάθη που υπήρξαν πριν, αλλά και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο τρόπος που άνοιξαν φέτος οι σχολικές μονάδες, αποδεικνύει οτι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ΄Προοδευτική Συμμαχία έχει από την πρώτη στιγμή καταθέσει σειρά προτάσεων για την ομαλή έναρξη των σχολείων και κυρίως για την προστασία και ασφάλεια της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.

Η έλλειψη μασκών, καθαριστριών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, τα κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών που σημειώθηκαν από τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους, αλλά και το κύμα των καταλήψεων που σημειώνονται σε πολλές σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια, καταδεικνύει οτι αυτές οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται σήμερα στην πόλη, τόσο με αφορμή την 7η επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όσο και αυτών που ζητούν την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών».