Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο προχθεσινό περιστατικό όπου άγνωστοι έριξαν άχυρο και ντομάτες στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, εξέδωσε η οργάνωση του κόμματος στη Λάρισα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Παρά την λογική και αναμενόμενη ύφεση που σημειώνεται στις κινητοποιήσεις ομάδων πολιτών που αντιτίθενται στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που συνυπέγραψαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για το όνομα του γειτονικού κράτους, οι ακραίες πρακτικές τμημάτων αυτών των ομάδων συνεχίζονται.
Τελευταίο κρούσμα η … φαεινή ιδέα ατόμων που ανήκουν στον ακροδεξιό και νεοναζιστικό χώρο της Λάρισας, να ρίξουν άχυρο και ντομάτες στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, όπως και σε αυτά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται από αντίστοιχες και άλλες έκνομες ενέργειες, όπως έχει αποδείξει με τις πολυετείς δράσεις του ενάντια στις πρακτικές που διαιωνίζουν το κλίμα ακραίας πόλωσης και επωάζουν το αυγό του φιδιού.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί όμως η απουσία κάθε αντίδρασης εκ μέρους των υπόλοιπων δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, στο βωμό μικροπολιτικών και ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων. Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους μετά από οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στην ελληνική κοινωνία ή ζητούν την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από κάθε χτύπημα του Ρουβίκωνα, διακηρύσσοντας την εναντίωσή τους σε «κάθε μορφής βία από όπου κι αν προέρχεται», τηρούν από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αιδήμονα σιωπή!
Έχουν βέβαια φροντίσει από την πρώτη στιγμή να καλύψουν τις βιαιότητες ακραίων κύκλων, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένη την οργή του κόσμου. Ελπίζουμε, τουλάχιστο, να μην τις ενθαρρύνουν…"