Τσιόπας Χρήστος, εκπαιδευτικός, αναπληρωτής συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας

Αστείο χαρακτήρισε το αίτημα για παραίτηση της κ. Κεραμέως ο Πέτσας.

Ένα αίτημα που έρχεται ως αποτέλεσμα των πεπραγμένων της υπουργού (το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο) και  μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών και την έντονη  οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας για την ανικανότητα να διαχειριστεί τα αυτονόητα.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι η ανικανότητα της Κεραμέως και της κυβέρνησης συνολικά.  Είναι το ότι δεν καταλαβαίνουν σε ποια χώρα κυβερνούν.

Δεν κατανοούν:

Πώς μπορεί χιλιάδες νοικοκυριά να μην έχουν internet.

Πώς ακόμα και  αν έχουν internet δεν έχουν τις ταχύτητες που απαιτούνται για να τρέξει η εφαρμογή.

Πώς μπορεί να μην έχουν τρεις και τέσσερεις υπολογιστές για να παρακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας την τηλεκπαίδευση.

Πώς αναγκάζονται χιλιάδες μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από το κινητό τηλέφωνο. Είναι έντονες οι διαμαρτυρίες γονιών και μαθητών για τα εφτάωρα πάνω σε ένα κινητό.

Όχι.

Δεν είναι αστείο η υπουργός να ζητά την τιμωρία  μαθητών με την απουσία όσων η οικογένεια τους δεν διαθέτει τα χρήματα για να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω.

Δεν είναι αστείο το ότι μαθητές που δεν καταφέρνουν να συνδεθούν  δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση. Το ότι οι μαθητές αυτοί είναι παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών δεν νομίζω να απασχολεί την υπουργό.

Δεν είναι αστείο που η κυβέρνηση καλούσε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μην πέσει το σύστημα.

Δεν είναι αστείο το ότι δεν σκέφθηκαν να κάνουν μια δοκιμή πριν τρέξει η εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο και να τεστάρουν τις αντοχές του συστήματος.

Δεν είναι αστείο το ότι μοιράσθηκαν οι μάσκες «αλεξίπτωτα» και ακόμη ψάχνει το «επιτελικό κράτος» τις διαστάσεις που θα ραφτούν.

Δεν είναι αστείο που μεθοδικά επιχειρείται από την υπουργό η υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η ενίσχυση των ανισοτήτων κάτι που δυσκολεύει την ισότιμη  πρόσβαση  όλων σ’ αυτή.

Όχι δεν είναι αστείο, είναι επικίνδυνο.