Κάλεσμα των πολιτών για συμμετοχή στις ευρωεκλογές απεύθυνε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος κ. Στέλιος Κούλογλου μαζί με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Λυδία Κονιόρδου, Ιωάννα Κοντούλη και Στέργιο Καλπάκη σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.
Πρώτος τον λόγο πήρα ο κ. Στέλιος Κούλογλου ο οποίος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας επεσήμανε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη δέχεται ισχυρά πλήγματα μέσω ψευδών ειδήσεων, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην σύλληψη του Τζουλιάν Ασάνζ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου περίπτωση φίμωση της ελευθερίας του λόγου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην Βενεζουέλα, κατηγορώντας την ΝΔ για στήριξη των πραξικοπηματιών ενάντια σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε πως η Ευρώπη αλλά και η Ελλάδα απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και να απομονώσουν αυτή την απειλή.
Ακολούθησε η κα Ιωάννα Κοντούλη η οποία υποστήριξε πως οι ευρωεκλογές δεν είναι μία χαλαρή ψήφος, καλώντας τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν την σημασία των εκλογών και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να καταψηφίσουν τις φιλελεύθερες πολιτικές και να στηρίξουν τις φωνές που λένε την αλήθεια.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία κάλεσε του πολίτες να αλλάξουν σελίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέρ της πλειοψηφίας των πολιτών.
Η κα. Κονιόρδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Θεσσαλικό Θέατρο, τονίζοντας πως οι παραστάσεις που δόθηκαν στα χωριά της περιοχής είναι πιο ακριβές από τις παραστάσεις στην Επίδαυρο καθώς ο πολιτισμός είναι κτήμα όλων των πολιτών και όπλο για την ελεύθερη σκέψη.
Η συνέντευξη έκλεισε με την τοποθέτηση του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιου ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Καλπάκη ο οποίος στάθηκε στην αναγκαιότητα για την δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά και τον εθνικισμό.
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Πέτρος Παπαγεωργίου, στελέχη και μέλη του κόμματος.
Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος), όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά».
Στο βιβλίο, το οποίο διανέμεται δωρεάν, συνοψίζονται οι αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς, καταγράφεται με παραδείγματα η στάση των ακροδεξιών ευρωβουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορούν από τα εργασιακά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών μέχρι την κλιματική αλλαγή και το εάν τρώμε μεταλλαγμένα, και τέλος προτείνονται λύσεις αντιμετώπισής της.
Στην ίδια εκδήλωση, εκτός από τον Στέλιο Κούλογλου, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι συνυποψήφιοί του ευρωβουλευτές, Λυδία Κονιόρδου, Ιωάννα Κοντούλη και Στέργιος Καλπάκης.

ert.gr