Το «πράσινο φως» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για άρση της καραντίνας και στο υπόλοιπο τμήμα της Νέας Σμύρνης, που παραμένει προληπτικά αποκλεισμένο από την υπόλοιπη πόλη, αναμένουν με αγωνία σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής.

Η αρχική απόφαση για τη λήψη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Σμύρνης είχε ληφθεί στις 9 Απριλίου μετά την ανίχνευση κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στον οικισμό των Ρομά. Δύο εβδομάδες αργότερα και με τη συμπλήρωση 14 ημερών αποφασίστηκε η άρση της καραντίνας σε μεγάλο τμήμα της αποκλεισμένης περιοχής και η παράτασής για άλλες επτά ημέρες, μέχρι και τις 30 Απριλίου για δύο μικρότερα τμήματα της συνοικίας, εντός της αρχικής ζώνης αποκλεισμού για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για την περιοχή μεταξύ της λεωφόρου Καραμανλή και της 110 Π.Μ. καθώς και το τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Πλάτωνος, Δημοσθένους, Γοργία, Βοιωτίας, Αντιγόνης και Θεμιστοκλέους της συνοικίας.

Ενόψει της σημερινής συμπλήρωσης και του νέου επταημέρου προληπτικού αποκλεισμού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συγκάλεσε νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλου Καλογιάννη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά, του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Απόστολου Κομνού, του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πιθανής παράτασης ακόμα και για προληπτικούς λόγους καθώς ούτε νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν, αλλά και οι κάτοικοι έχουν φθάσει στα όρια της αντοχής τους μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες «εγκλεισμού» στη συνοικία.

Δημ. Κατσανάκης (εφημερίδα Ελευθερία)