Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Λάρισας καταγγέλλει ότι δεκάδες εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΛ μένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα ζητώντας από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή να δώσουν άμεσα λύση.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων έχουν σοβαρή ευθύνη αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους  συναδέλφους (μέσω ΕΣΠΑ στην ΔΗΚΕΛ) απλήρωτους για μεγάλο διάστημα. Εργαζόμενοι σε παιδικό σταθμό, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ έως και 15 χρόνια  πληρώνονται 2-3 φορές το χρόνο.
Οι αρμόδιοι γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει προκύψει και αντί να δώσουν άμεση λύση - όπως έχουν υποσχεθεί -  επιλέγουν να το «τρενάρουν» με καινούργιες υποσχέσεις και αν κάποιος ζητήσει το δίκιο του παίρνει σαν απάντηση «ότι δεν θα ανανεωθεί του χρόνου η σύμβαση σου».
Τους ρωτάμε:
Πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν αυτοί οι συνάδελφοι αλλά και οι οικογένειες τους;
Πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους;
Η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή έχουν την ευθύνη και απαιτούμε να δώσουν τώρα λύση. Να πληρώσουν όλους τους συναδέλφους άμεσα. Να γίνεται η καταβολή των δεδουλευμένων στο πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα όπως όλοι οι εργαζόμενοι.
Δεν μπρούμε να επιτρέψουμε την απληρωσιά
Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές.