Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Μ. Κουρουτό, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Α. Γούλα, τον Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Χριστόπουλο, την Οργ. Γραμματέα κ. Ε. Κωστούση, το μέλος του Δ.Σ.  κ. Χρ. Σαρρή και τον εκπρόσωπο του ΣΙΕΛΒΕ κ. Χρ. Κιοσσέ, στα γραφεία του κόμματος στη βουλή, παρουσία του Γραμματέα του Τομέα κ. Σωτήρη Γκλαβά. 

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κουρουτός εξέθεσε τις θέσεις της ΟΙΛΕ για την ιδιωτική εκπαίδευση, αναφέρθηκε στην ανάγκη νομοθετικών παρεμβάσεων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε θέματα αξιοπιστίας της παροχής πιστοποιητικών προσόντων ξένων γλωσσών και πληροφορικής.

Ο κ. Χαρακόπουλος από την πλευρά του επισημάνανε την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης με βελτίωση των ποιοτικών της στοιχείων και στήριξη του εκπαιδευτικού, αλλά και την παράλληλη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Κράτους, καθώς και την τήρηση των κανόνων νομιμότητας σε τυχόν περιπτώσεις που αυτή καταστρατηγείται.