Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Λάρισας  κ.κ. Κ. Δοβλατανιώτη και Χ. Ντρίγκα.  Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ζήτημα που έχει προκύψει από την έλλειψη προσωπικού και την ανάληψη νέων καθηκόντων εντός του ιδρύματος, το οποίο σε συνδυασμό με την μείωση των οργανικών θέσεων που είχε ψηφιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις δημιουργεί πρόβλημα στην καταβολή των προβλεπόμενων ημερησίων αναπαύσεων.
Ο κ. Παπαδόπουλος από την μεριά του ανέφερε ότι η μείωση των οργανικών θέσεων δεσμεύει τα χέρια της κυβέρνησης καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν προσλήψεις με υπέρβαση των οργανικών θέσεων τονίζοντας ότι το ζήτημα θα τεθεί αρμοδίως στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Η εργασιακή αρμονία αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων σε επαγγέλματα ειδικών περιστάσεων όπως οι εξωτερικοί φρουροί φυλακών, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλύτερη λειτουργία τους".