Την Πέμπτη 12/05/16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου και της διευθύντριας (project manager) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας κυρίας Σ. Αθανασοπούλου. Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η παρούσα κατάσταση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, και πιο συγκεκριμένα το πρώην Τελωνείο στο Ομορφοχώρι, τα πρώην Αστυνομικά Τμήματα Πλατυκάμπου και Χάλκης, καθώς και τα κτίρια του πρώην Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ αλλά και και η μελλοντική αξιοποίησή τους.

Ο βουλευτής εξέφρασε την λύπη του για την παρούσα κατάσταση επισημαίνοντας ότι έχουν κλαπεί όλα τα χρήσιμα υλικά και μάλιστα κάποια από αυτά τα κτίρια και τους χώρους, όπως στην περίπτωση του Τελωνείου, έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε σκουπιδότοπο. Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης των παραπάνω κτιρίων που ρημάζουν χωρίς κανένα κέρδος για το κράτος, αλλά ούτε και για τις τοπικές κοινωνίες. 

Η κα. Αθανασοπούλου δήλωσε ότι κάθε πρόταση αξιοποίησης από τον Δήμο είναι φυσικά δεκτή και μας βεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα των ενεργειών τακτοποίησης, όπως λέγονται, των παραπάνω κτιρίων και χώρων, ώστε να καθαριστούν και να περιφραχθούν όπου αυτό είναι εφικτό. 

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες από κοινού με τον Δήμο έτσι ώστε να κατατεθούν προτάσεις αξιοποίησης των κτιρίων με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.