Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Ν. Μπασδέκη, είχε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαο Ντίτορα.

Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε μετά από πρωτοβουλία της κ. Μπασδέκη και στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπία μελών του Συλλόγου μας αλλά και ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ντόβας, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης αλλά και του Τμήματος Ιθαγένειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι δικηγόροι αλλά και οι απλοί πολίτες κατά την εξυπηρέτησή τους από τα συγκεκριμένα τμήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσε ζήτημα ελαχιστοποίησης του χρόνου αναμονής για τη χορήγηση ραντεβού, την κατάθεση των αιτήσεων αδειών διαμονής αλλά, κυρίως, για την διεκπεραίωση των αιτήσεων αυτών από την Υπηρεσία. Από τη μεριά του ο κ. Ντίτορας, αναγνώρισε την ύπαρξη προβλημάτων, τα οποία, όπως επεσήμανε οφείλονται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεσμεύτηκε όμως να προβεί στις απαραίτητες εκείνες διορθωτικές κινήσεις ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί άμεσα. Παράλληλα ενημέρωσε την Πρόεδρο του Δ.Σ.Λ. πως επίκειται σύντομα  η πρόσληψη 150 υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
Η συνάντηση διήρκησε για περισσότερη από μισή ώρα και μέσα από την εκτενή συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πνεύμα αλληλοκατανόησης και διάθεση συνεργασίας προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση προς όφελος όλων, τόσο των συναλλασσομένων δικηγόρων και πολιτών όσο και της Υπηρεσίας. Η κ. Μπασδέκη ευχαρίστησε τον κ. Ντίτορα για την κατανόηση και τη διάθεσή του να αναζητήσει λύσεις για τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ ο κ. Ντίτορας επεσήμανε πως είναι θετικός στο να επαναληφθεί αντίστοιχη συνάντηση στο μέλλον εφόσον το κρίνει απαραίτητο η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.