Πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, συνάντηση του Βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη με την Επιτροπή Αγώνα  των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ 2018 - 2019), της 5ης ΥΠΕ ενενήντα και πλέον εργαζομένων.

Ο βουλευτής άκουσε και συζήτησε το σοβαρό πρόβλημα  που τους απασχολεί. 

Η επιτροπή των εργαζόμενων στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έθεσαν στο βουλευτή ,  ότι σε τρεις μήνες όταν οι συμβάσεις τους θα λήξουν και θα βρεθούν στην ανεργία, αν αυτό συμβεί τίθεται ζήτημα  επιβίωσης των ίδιων και των  οικογενειών  τους σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και εν μέσω πανδημίας.

Είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εδώ και δυο χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

Όπως επισήμαναν οι θέσεις τους  θεωρούνται απαραίτητες  γιατί υπάρχουν  πραγματικές και πάγιες ανάγκες  στα κέντρα υγείας και τα ΤΟΜΥ πολύ δε τώρα με  την έξαρση  της πανδημίας.

Εξέφρασαν την ανησυχία ότι  αυτή την περίοδο εμφανίζονται στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ ιδιωτικές εταιρείες, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ίδια με τα δικά τους, ανησυχώντας σοβαρά για το μέλλον της εργασίας τους.

Με τον μισθό τους  όπως επισήμαναν προσπαθούν  να επιβιώσουν, να φροντίσουν  τις οικογένειες τους και να καλύψουν  τις καθημερινές  ανάγκες τους, αν αυτός έκλειψη και μπουν στην ανεργία θα περάσουν στην εξαθλίωση.  

Ο βουλευτής από την πλευρά του  επισήμανε στους εκπροσώπους , πως  είναι γνωστό ότι  οι  εργαζόμενοι  μαστίζονται από την μεγάλη ανεργία , την περιστασιακή απασχόληση, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία που τείνει να γίνει κανόνας.

Πιστεύουμε πως είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή διαμορφώνοντας  ένα εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της υγείας  με  συμβάσεις ορισμένου χρόνου  δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό εργατικό δυναμικό  και στο δημόσιο με ένα συνεχές καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, με αποτέλεσμα η αγωνία της επιβίωσης για τους εργαζόμενους και  στο χώρο αυτό  να μεγαλώνει.

Επισήμανε την θέση του ΚΚΕ ότι είναι αντίθετο με την παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και εταιρίες στο χώρο της υγείας. Ότι το ΚΚΕ  παλεύει μέσα και έξω από τη βουλή για μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους τους εργαζόμενους,για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για το σκοπό κατέθεσε ερώτηση  στη βουλή για   την ανανέωση των συμβάσεων  και την μετατροπή τους σε συμβάσεις   αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο εργασίας.

Την αναγνώριση των θέσεων  εργασίας  ως θέσεις  μόνιμης απασχόλησης .Κάλεσε τους εργαζόμενους να μπουν στην πάλη όπου μέσα από τα σωματεία τις επιτροπές αγώνα  να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.