Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κων/νος Κούμας”, είχε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας στα γραφεία του συλλόγου.

Οι εκπαιδευτικοί μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση, ενημέρωσαν τον αν. Τομεάρχη Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για ζητήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος από την πλευρά των εκπαιδευτικών ήταν:

Η γενίκευση του νέου ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, που έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση των οργανικών θέσεων, ενώ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δε λαμβάνει υπόψη την πλήρη αντίθεση του Κλάδου που εκδηλώθηκε με σειρά κινητοποιήσεων.

Οι «θεματικές» συναντήσεις όπου θα συζητούνταν αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, οι οποίες δεν άρχισαν ποτέ. Αντίθετα, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να υλοποιεί τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία και τη ριζική αναδιάρθρωση της δομής του Δημόσιου Σχολείου. 

Οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση για τα έτη 2017 – 2018 και 2018 – 2019, που επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Τα μέλη του συλλόγου των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκαν ακόμη στα πάγια αιτήματα του κλάδου:

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. 

Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

Κατάργηση των Υ.Α. για το ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα 

Όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση –κατάργηση του  Π.Δ. 152/2013

Επιτακτική ανάγκη στήριξης της Ειδικής Αγωγής. Μόνιμος διορισμός των επί σειρά ετών αναπληρωτών. 

Απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. 

Περιορισμό στο ελάχιστο των ελαστικών μορφών εργασίας. Τεράστια προβλήματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών  (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης, κλπ.) και ανάγκη της κατοχύρωσης ίσων δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ανάγκη επαναλειτουργίας της 2ετούς μετεκπαίδευσης για δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Ακόμη, ειδική αναφορά έγινε στο θέμα των μηδενικών μεταθέσεων, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Νομό Λάρισας, παρά τα 22 κενά δασκάλων όπως προκύπτoυν και από σχετικό έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με αποτέλεσμα, να ανατρέπεται ο οικογενειακός και οικονομικός προγραμματισμός για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

«Σήμερα είχα την χαρά να συναντηθώ με εκπαιδευτικούς, που εκπροσωπούν έναν κλάδο, στον οποίο οφείλουμε βαθύτατο σεβασμό για τον καθημερινό του αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο. Ο χώρος της Εκπαίδευσης, ταλανίζεται εδώ και πολλά χρόνια από σοβαρά προβλήματα, όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοιος βαθμός απαξίωσης και αδιαφορίας. Για τη ΝΔ, η εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο ώστε να χτιστεί η επόμενη μέρα για τη χώρα. Στη συζήτηση που είχαμε βρήκαμε στα περισσότερα σημεία κοινό τόπο επαφής, γεγονός που δείχνει πως η παράταξή μας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κων/νος Κούμας”, κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, τα μέλη κκ. Δημήτρης Τζιόλης, Γιώργος Νάστος και Τζωρτζίνα Νταφοπούλου και ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας, κ. Δημήτρης Δραγανιδάκης.