Συνάντηση με εκπροσώπους των ακτημόνων αγροτών των παρακάρλιων περιοχών, είχε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΛΑΡΙΣΑΣ Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος στα Γραφεία του Κόμματος στη Λάρισα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  ανάρτησε τον Φεβρουάριο του 2021 την παραχώρηση χρήσης σε  αγροτεμάχια εμβαδού 25 περίπου στρεμμάτων το καθένα, στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Κάρλας, οι οποίες βρίσκονται εντός της Περιφερειακής Ενότητας  Λάρισας.

Ωστόσο, η διαδικασία εκμίσθωσης των ανωτέρω αγροτεμάχιων αντιμετωπίζει προβλήματα, από τη στιγμή που οι αγρότες των γύρω χωριών όπως της κοινότητας Καλαμακίου, θεωρούν πως η όλη διαδικασία τους αντιμετωπίζει άνισα, διότι σε αυτούς δεν έχουν διανεμηθεί αντίστοιχες εκτάσεις της τέως λίμνης Κάρλας, παρά το γεγονός ότι, καλλιεργούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις επί μισό αιώνα, αρχικά, με παραχώρηση. 

Δεδομένου ότι, οι κάτοικοι της κοινότητας Καλαμακίου θεωρούν πως η μοριοδότηση των κριτηρίων είναι μη δίκαιη, καθώς με το ισχύον νέο σύστημα δεν μοριοδοτούνται επαρκώς οι νυν καλλιεργητές, όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά κι επειδή αν αφαιρεθεί η δυνατότητα καλλιέργειας των ανωτέρω αγροτεμαχίων από τους ως άνω αγρότες, δεν υφίστανται άλλες εκτάσεις, προκειμένου να συνεχίσουν τη  εργασία τους στον τόπο τους, ενημέρωσαν τον κ. Καπετάνο για το θέμα αυτό προκειμένου να δοθεί μία παράταση στην καλλιεργητική περίοδο  2020-2021, ώσπου να βρεθεί μια λύση που να συναρτάται ενδεχομένως σε έναν επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μοριοδότησης των κατοίκων της παρακάρλιας περιοχής του νομού Λάρισας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ενημέρωσε τον Τομέα Αγροτικού του κόμματος και απέστειλε στις 30/3/2021 σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό.

Στην συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, Αλεξάνδρα Καράτζιου και εκπρόσωποι των κατοίκων.