Με τα μέλη των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Λαρισαίων που προτάθηκαν από την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Στην λιτή εκδήλωση της «Συμπαράταξης» στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ο Απ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στα ΔΣ των Νομικών Προσώπων του Δήμου για την αποδοχή της πρότασης που τους έγινε. 

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι πρέπει να είναι συνεχής η προσπάθεια για ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης και της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια τεκταινόμενα με την απομάκρυνση από τις λογικές του ατομισμού που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες. «Με την ενθάρρυνση των πολιτών για τη συμμετοχή θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε νέες αντιλήψεις και κουλτούρα  και να αντιπαλέψουμε την σχεδόν κυρίαρχη άποψη για την πολιτική ότι όλοι ίδιοι είναι»,  τόνισε χαρακτηριστικά ο Απ. Καλογιάννης. 

Συνεχίζοντας αφού υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών έχει ταυτιστεί με ζητήματα της καθημερινότητας (καθαριότητα, συντηρήσεις κλπ), συμπλήρωσε πως στην Συμπαράταξη Λαρισαίων πιστεύουμε ότι Πόλη είναι πάνω απ΄ όλα οι άνθρωποι της. Και για αυτό σε τομείς δραστηριότητας του Δήμου όπως ο Πολιτισμός και η Κοινωνική Πολιτική η δημοτική αρχή έδωσε και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σε  ό,τι αφορά στο έργο που υλοποιεί ο Δήμος ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε συνοπτικά, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός εξελίσσεται κανονικά και καλύτερα απ΄ ότι αναμένονταν σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της τρέχουσας θητείας θα υλοποιηθεί έργο ύψους 100 εκατ. ευρώ. 

 Καταλήγοντας ο κ. Καλογιάννης κάλεσε τα μέλη των νέων ΔΣ των Νομικών Προσώπων να βρούν τρόπους καλής συνεργασίας με όλα τα μέλη των ΔΣ κάνοντας λόγο και για την ανάγκη συνθέσεων απόψεων όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος.