Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας για προσωπικό που θα παρέχει ποιοτικές, αποτελεσματικές και αξιόπιστες υπηρεσίες οδηγούν στην αυξημένη ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων του.
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «EUPA_NEXT: Επικύρωση της τυπικής, μη-τυπικής και άτυπης μάθησης: η περίπτωση του προσωπικού διοίκησης» ακολουθώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις έχει ως στόχο την επικύρωση της μη-τυπικής και άτυπης μάθησης μέσω της εφαρμογής Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας (ISO) και την ανάπτυξη μεθοδολογίας για την πιστοποίηση της ειδικότητας Γραμματέως Διοίκησης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επτά εταίροι από έξι χώρες(Γερμανία, Ισπανία, Σλοβακία, Γαλλία Κύπρος και Ελλάδα), η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον  ΕκπαιδευτικόΟργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ.
Στις αρχές Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διακρατική συνάντηση και η δεύτερη μαθησιακή δραστηριότητα του προγράμματος στη Βαλένθιατης Ισπανίας,  διάρκειας 5 ημερών, στην οποίαέλαβαν μέρος εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κατά τη διάρκεια της μαθησιακής δραστηριότητας παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό για την ειδικότητα γραμματέας διοίκησης επιπέδου 3, 4 και 5 που αναπτύχθηκε από τους εταίρους της Ελλάδας και της Κύπρου με χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων και εργαλείων. Επίσης, συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την παροχή πιστοποίησης ISO στα έγγραφα και τα εργαλεία αξιολόγησης των επαγγελματικών προσόντων.
Αν είστε γραμματέας διοίκησης και ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και να πιστοποιήσετε τα επαγγελματικά σας προσόντα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ.: 2410554026, email euprojects@dimitra.gr, www.dimitra.gr.http://qa-adhd.uni-sofia.bg/en/news