Το λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του λογοτέχνη Χρήστου Διαμαντή.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

"Σ' αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για την οικογένεια του ποιητή και μουσικού Χρήστου Διαμαντή, όλοι και όλες εμείς από τις εκδόσεις «Θράκα» θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά συντριβή μας για την τόσο άδικη απώλεια ενός συνεργάτη, φίλου και αδερφού μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους οικείους του.

Η ποίησή του Χρήστου, οι μουσικές του, η δίψα, η διάθεση, οι ιδέες και το όραμά του για την τέχνη, τα πράγματα που χαρακτήριζαν την δράση και την σκέψη του και που δούλεψε για αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα και από την συντακτική μας ομάδα, θα συντροφεύουν πάντα τη δράση μας.

Υποσχόμαστε να τιμούμε την μνήμη του και το έργο του, όπως πραγματικά τους αξίζει για έναν σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, έναν από τους ανθούς του πολιτισμού αυτού του τόπου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην κόρη και στη γυναίκα του, στους γονείς του, στους φίλους και μαθητές του.  

Ο Χρήστος θα συνεχίσει να ζει μέσα από τα ποιήματα και τη μουσική του, όλες τις "κρυφές σπουδές" του στη ζωή που πρόλαβε να μας δώσει, θα είναι πάντα ανάμεσά μας μέσα από τις δημιουργίες του.

Καλό ταξίδι Χρήστο, καλό ταξίδι φίλε."