Κάλεσμα προς πολίτες, εργαζόμενους, συλλόγους και σωματεία για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή το νομοσχέδιο “ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την νέα γενιά” που τίθεται προς ψήφιση την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ της Τρίτης 31 Αυγούστου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, το νομοσχέδιο οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την “για αντιλαϊκή επίθεση”.

“Θέλει να φέρει ένα ακόμη σαρωτικό χτύπημα στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Για να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου ανάλογα με το εισόδημά του. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόµου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση” αναφέρεται και καταλήγει:

Απαιτούμε:

1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!

2. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.

3. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ .

4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.