Στον  προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, διανύοντας την 16η ημέρα, από τα δύο νοσοκομεία της πόλης (το ΠΓΝ Λάρισας και το ΓΝ Λάρισας).

Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωση "ο  σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να αναδειχθεί η ενότητα απέναντι στον διχασμό που προκάλεσε στον Υγειονομικό κόσμο η σημερινή κυβέρνηση με έναν νόμο που δεν έχει προηγούμενο.

Ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναζητούν ακόμα την άνανδρη επίθεση που δέχονται καθημερινά από το άκαμπτο αλλά τρύπιο σύστημα, καθηλώνοντας και καταδικάζοντάς τους σε ένα αβέβαιο μέλλον.

Όλοι συμφώνησαν ότι οι δύο βασικοί πυλώνες του αγωνιστικού μετώπου θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα  τόσο ως προς την ευρύτερη κοινωνία όσο και ως προς τους τοπικούς παράγοντες που πρέπει επιτέλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Έτσι:

1ον  18/19-2021 Σάββατο και Κυριακή, ομάδες υγειονομικών θα ενημερώσουν στο κέντρο της Λάρισας τους πολίτες  πιστεύοντας  ότι με την σωστή ενημέρωση θα καταλάβει ο κόσμος τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος αλλά και θα ανακαλύψει τις πραγματικές θέσεις αυτής ύπουλης και άδικης μεταχείρισης της πανδημίας αλλά και των εργαζομένων.

2ον Από την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουν να φέρουν σε ένα χώρο όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης αλλά και επιστήμονες πιθανόν ώστε να γίνει μια προσπάθεια αξιόλογη για την αποσυμπίεση αυτής της κατάστασης και την προσπάθεια να αναλάβουν και οι ίδιοι τοπικοί παράγοντες δράσεις για την άμεση επαναφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους. 

Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό σε όλους. Αυτή την φορά δεν θα χάσουν μόνο οι Υγειονομικοί. Είναι βέβαιο ότι θα χάσουν όλοι όσοι θα απέχουν από αυτό η λάβουν υπόψη τους μόνο το κομματικό συμφέρον".