Εκατοντάδες μαθητές από 18 συνολικά  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του νομού Λάρισας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης  διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία. 

Η κινητοποίηση των μαθητών έγινε με πρωτοβουλία μαθητών του 2ου Λυκείου Λάρισας  και ακολούθησαν μαθητών κι άλλων σχολείων.
Μετά την μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία οι μαθητές με πορεία κατευθύνθηκαν έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπου εκπρόσωποι μαθητών από κάθε σχολείο ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γιάννη Καψάλη  ο οποίος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μαθητών και υποσχέθηκε την προώθηση των αιτημάτων τους στο Υπουργείο Παιδείας που αφορούν το εκπαιδευτικό  σύστημα  και την επίλυση των ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του, των διευθυντών των σχολείων και της σχολικής επιτροπής.
Ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στην  Διεύθυνση  Περιφερειακής Εκπαίδευσης  Θεσσαλίας  όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Οι μαθητές ενημέρωσαν τόσο τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Λάρισας όσο και τη Διεύθυνση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης  Θεσσαλίας  ότι βρίσκονται σε επαφές και  με άλλα σχολεία της χώρας, ώστε οι κινητοποιήσεις τους να έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα.

ert.gr