Γονείς από την συνοικία της Νέας Σμύρνης, που τα παιδιά τους πηγαίνουν στα δημοτικά σχολεία 11ο και 33ο, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στην Λάρισα, με σκοπό να ενημερωθούν για την αυριανή λειτουργία των σχολείων.  

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον καθηγητή επιδημιολογίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, με κύριο θέμα το τρόπο λειτουργίας των σχολείων μετά τον μικρό αριθμό των μαθητών που έκαναν τεστ για τον κορωναϊό την Δευτέρα. 

Στην συνάντηση που διήρκησε αρκετή ώρα προτάθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας η διενέργεια εκ νέου τεστ σε όλα τα παιδιά των συγκεκριμένων δημοτικών σχολείων, με τον καθορισμό του ημερησίου προγράμματος να γίνεται βάσει επιδημιολογικών κριτηρίων. Επιπλέον, προτάθηκε η τοποθέτηση φύλακα κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, ενώ η φοίτηση θα γίνεται εκ περιτροπής. 

Μετά την συνάντηση οι γονείς που συμμετείχαν σε αυτήν ενημέρωσαν τους υπόλοιπους, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα πράξουν στην συνέχεια.