Tην Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, κτηνοτρόφων του ν.Λάρισας και του γεωπόνου κ. Γιώργου Καλφούντζου με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Τσιρώνη.
Στην συνάντηση τέθηκε το θέμα της βιολογικής κτηνοτροφίας και συγκεκριμένα η αιτιολόγηση ενίσχυσης ζωικών μονάδων ανά εκτάριο. Ο  Αν. Υπουργός ακούγοντας τις προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου και των κτηνοτρόφων δήλωσε ότι με την νέα ΚΑΠ ο τρόπος που αποζημιώνεται σήμερα η βιολογική κτηνοτροφία διέπεται από το εκτατικό μέτρο, τονίζοντας επίσης ότι για να γίνει πληρωμή για τις ζωικές μονάδες και όχι για την έκταση, απαιτείται έγκριση της ΕΕ.
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι λύσεις τις οποίες  προτείνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ορίζουν τα εξής :
1. Μέγιστο όριο αποζημίωσης ανά εκτάριο στα 450 ευρώ.
2. Προκήρυξη  συμπληρωματικού μέτρου μέσα στο 2017, δηλαδή για  αυτούς που έχουν περισσότερα εκτάρια ανά ζωική μονάδα και είναι ενταγμένοι στη βιολογική κτηνοτροφία να γίνει αναδιανομή μέσα στο 2017.
Ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων οι οποίοι εργάζονται σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες εργασίας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.