Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στη Λαμία και ολόκληρη τη Φθιώτιδα με τα κρούσματα κορωνοϊού στη ίδια μάλιστα περιοχή.

Η αρχή έγινε με τον 85χρονο άνδρα, την σύζυγό του, την κόρη τους και τον εγγονό τους που επέστρεψαν από την Αμερική. Αν και αρχικά στο αεροδρόμιο, τα τεστ που τους έγιναν ήταν αρνητικά, στη συνέχεια νόσησαν.

Αυτή την ώρα, ο 85χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Μαζί του στη μονάδα είναι η κόρη του, σε καλύτερη κατάσταση, ενώ η γιαγιά και ο εγγονός νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Θετική στον κορωνοϊό οικογένεια με μικρά παιδιά στη Λαμία

Η πρώτη είδηση για την οικογένεια, η οποία έμενε δίπλα από την οικογένεια του 85χρονου, ήρθε το απόγευμα της Τρίτης όταν το βρέφος των δύο μηνών, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα.

Το τεστ επιβεβαίωσε τους φόβους και το βρέφος βρέθηκε θετικό.

Το κακό σενάριο είχε και συνέχεια, καθώς μετά τα μεσάνυχτα τα τεστ έδειξαν πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό οι γονείς και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

Το άλλο παιδί είναι αρνητικό και θα υποβληθεί σε νέο τεστ.

Οι γιατροί έκριναν πως το βρέφος έπρεπε να μεταφερθεί στη Λάρισα όπου και διεκομίσθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, στη μονάδα παίδων μαζί με την μητέρα του.

Ο πατέρας και το μεγαλύτερο παιδί δεν έχουν συμπτώματα και βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι, μαζί με το παιδί που δεν έχει νοσήσει.

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των 19 τεστ που πήρε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί της Τρίτης στην Αταλάντη από τις επαφές του 28χρονου που επέστρεψε από την Αμερική.

protothema.gr