Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ειδικότερα στην Πνευμονολογική Κλινική νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ένας Αφγανός που είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο Βόλου και ο οποίος φέρεται να έχει προσβληθεί από φυματίωση.
Ο νεαρός Αφγανός προσήλθε προχθές το βράδυ στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου με προβλήματα στο αναπνευστικό και πυρετό. Μετά τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως πάσχει από φυματίωση ανοιχτού τύπου. Από τους γιατρούς αποφασίστηκε η νοσηλεία του σε καραντίνα στην Α’ Παθολογική Κλινική. Μάλιστα, ο νεαρός αλλοδαπός ενημέρωσε χθες τους γιατρούς και το προσωπικό του «Αχιλλοπούλειου» ότι είχε έρθει με τρένο στον Βόλο από τη Λάρισα. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκε η Υγειονομική Υπηρεσία προκειμένου να γίνει ο έλεγχος που απαιτείται στους άλλους επιβάτες της αμαξοστοιχίας.
Ο νεαρός Αφγανός χθες μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Λάρισα, όπου και νοσηλεύεται απομονωμένος σε μονόκλινο δωμάτιο, ενώ διεξάγονται εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης αναμένεται να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες πού εργαζόταν και σε ποιες συνθήκες ζούσε.
Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Αφγανός είχε νοσηλευτεί και κατά το παρελθόν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

e-thessalia.gr