Στη Β΄Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται ο 30χρονος Ρουμάνος ορειβάτης μετά από τέσσερις μέρες περιπέτειας που έζησε σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου,σε υψόμετρο 2800 μέτρων, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες.
Όπως ανέφερε στο www.amna.gr/macedonia o διοικητής της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πουλτίδης,, η κατάσταση της υγείας του ορειβάτη είναι καλή ωστόσο «για προληπτικούς λόγους παραμένει για νοσηλεία».
Οι μαραθώνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, για τη διάσωση του 30χρονου Ρουμάνου είχαν χθες αίσια έκβαση. Οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το νεαρό άνδρα, ο οποίος, ήταν ταλαιπωρημένος. «Διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας για τις πρώτες βοήθειες» σημείωσε ο κ. Πουλτίδης.
Τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συνάντησαν πολλά εμπόδια όπως χιονοθύελα και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, συνθήκες που σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής, δυσχέραιναν την επιχείρηση προσέγγισής του. Εκτός από τους πυροσβέστες στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη από την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη και το παράρτημα Κοζάνης.

AΠΕ-ΜΠΕ