Για τη Μύκονο, το «νησί των ανέμων», αναχωρεί η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” με σκοπό να δώσει δυναμικό παρόν στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου.  Το φεστιβάλ χορωδιών φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα των Κυκλάδων και διοργανώνει ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο δήμος της Μυκόνου. Θα πραγματοποιηθεί από 14 ως 16 Οκτωβρίου στο Γρυπάρειο πολιτιστικό κέντρο της χώρας του νησιού. Στην 3ήμερη διοργάνωση συμμετέχουν οι χορωδίες: «Εμμέλεια» Πολυφωνική χορωδία Πατρών, μικτή χορωδία «Βισσάνθη» Νέας Ραιδεστού, μικτή χορωδία Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «MusicArte”, χορωδία αποφοίτων του κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, χορωδία δήμου Παραλιμνίου Κύπρου, χορωδία «Ευαγόρας»  Αμμοχώστου Κύπρου και η οικοδέσποινα χορωδία δήμου Μυκόνου.

Το χορωδιακό σχήμα της Ελασσόνας επισκέπτεται το νησί ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από την διευθύντρια μουσικής του ομίλου UNESCO κ. Εύα Βασιλοπούλου αμέσως μετά από την πετυχημένη εμφάνισή της στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ του Ναυπλίου την περασμένη Άνοιξη.

Η μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” θα παρουσιάσει ένα αξιόλογο και απαιτητικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.