Νέα ώθηση στην πορεία ολοκλήρωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) δίνει η απόφαση ένταξης τμήματος  του έργου, με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, με απόφαση του περιφερειάρχη, μετά και την σχετική πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης ενός τελματωμένου για πολλά χρόνια, αλλά ιδιαίτερα σημαντικού έργου. Τα έργα στο Προσκήνιο Πολιτισμού έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2018 στο πλαίσιο εργολαβίας του Δήμου Λαρισαίων προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ που είναι σε εξέλιξη, ενώ η ένταξη και χρηματοδότηση της συνέχισης του έργου από το ΕΣΠΑ, διασφαλίζει την ομαλή ολοκλήρωσή του,
Ως γνωστόν, από την έναρξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, το ζήτημα της ολοκλήρωσης και της παράδοσης του έργου στην κοινωνία της Λάρισας αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του δημάρχου.
Οι μελέτες του έργου επικαιροποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, και στην συνέχεια αποφασίστηκε ότι η συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών (συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ περίπου) θα γίνουν με πόρους του Δήμου και με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ετσι ο Δήμος Λαρισαίων ξεκίνησε τα έργα στο κτίριο και παράλληλα ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΠΕΠ Θεσσαλίας.
Για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ,  ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:
«Η ολοκλήρωση του Προσκηνίου Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) αποτέλεσε για την δημοτική μας αρχή, έργο προτεραιότητας για την πόλη. Η ολοκλήρωση του κτιρίου και η μετεξέλιξή του σημερινού «κουφαριού» σε μια σύγχρονη θεατρική σκηνή που θα μπορεί να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών παραστάσεις ολοκληρώνει με εξαιρετικό τρόπο τις πολιτιστικές υποδομές της Λάρισας. Η ένταξη μέρους του έργου για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας,  μέσω του προγράμματος ΒΑΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, εξασφαλίζει την συνέχιση των έργων που ήδη έχει ξεκινήσει στο κτίριο ο Δήμος Λαρισαίων. Καταδεικνύει επίσης ότι η συνεργασία και η συνέργεια του Δήμου Λαρισαίων με όλες τις αρχές και τους φορείς και στην προκειμένη περίπτωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα για την πόλη και τους κατοίκους της».
Σημειώνεται ότι το υπό εξέλιξη έργο που εκτελεί με ιδίους πόρους ο Δήμος Λαρισαίων αφορούν σε ολοκλήρωση των υποδομών και των βασικών ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, ενώ το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του σύγχρονου εξοπλισμού που απαιτεί μια αίθουσα εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών.