Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, η υπόθεση με κατηγορούμενο 24χρονο, που τον κατήγγειλε για βιασμό ένας 18χρονος στη Λάρισα.

Ο 24χρονος, που μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και δύο αντίστοιχες πλημμεληματικού.

Οι κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζει είναι της ληστείας και του βιασμού και οι πλημμεληματικές της διάθεσης ναρκωτικών ουσιών χωρίς κέρδος και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστική χρήση.

Ο φερόμενος ως δράστης πάντως, που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 19 Απριλίου του 2018, στις 9.30’ το βράδυ, όταν ένας 18χρονος Λαρισαίος κατήγγειλε τον βιασμό του από έναν 24χρονο στο σπίτι του, στην περιοχή του Αγ. Βελισάριου Λάρισας.

Σύμφωνα με την κατάθεση που είχε δώσει, το συμβάν άρχισε σε πλατεία της Λάρισας, εκεί όπου οι δύο νεαροί βρέθηκαν σε κοινή παρέα. Εκεί, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του 18χρονου, ο 24χρονος του άρπαξε με τη βία το πορτοφόλι.

Λίγο μετά, με την πρόφαση να του επιστρέψει το πορτοφόλι που είχε μέσα και την ταυτότητά του, τον έπεισε να μεταβεί στο σπίτι του. Όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων, εκεί του πήρε με τη βία και το κινητό τηλέφωνο, ενώ σε δωμάτιο του σπιτιού τον βίασε.

Από την αστυνομική έρευνα φέρεται να είχε επιβεβαιωθεί η ληστεία, ωστόσο αμφιβολίες υπήρξαν για το αν είχε συμβεί ο βιασμός, καθώς δεν είχε ρίξει φως στην υπόθεση η ιατροδικαστική εξέταση, που είχε διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης.

Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου.

e-thessalia.gr