Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, με θέμα τις αποζημιώσεις των παραγωγών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες αλλά και τον παγετό του περασμένου Μαΐου, θα έχει σήμερα Τρίτη στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Στη συνάντηση θα είναι επίσης παρόντες οι βουλευτές, ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, ο οποίος έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων και στο χθεσινοβραδινό Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων από τις περιοχές Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Παρά την προθυμία Αποστόλου φορείς και Περιφέρεια παραμένουν δύσπιστοι απέναντι στην αποτελεσματικότητα της πολιτείας σε ότι αφορά το ύψος των αποζημιώσεων και πότε αυτές θα καταβληθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την συζήτηση του θέματος στο χθεσινό συμβούλιο, οι πάντες εστίασαν στην παρωχημένη λειτουργία του ΕΛΓΑ για τον οποίο ζητείται ο εκσυγχρονισμός του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων παραγωγών.

Σε ότι αφορά τον ΕΛΓΑ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος του οργανισμού στη Λάρισα, ο οποίος παρέστη στην συνεδρίαση, διέψευσε ότι κατά τον παγετό του Μαΐου καταστράφηκαν από πάγο τα αχλάδια στον Τύρναβο . «Πήγαμε αλλά δεν βρήκαμε ούτε παγωμένο καρπό, ούτε παγωμένα άνθη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενδεχομένως η καταστροφή της συγκεκριμένης παραγωγής να οφείλεται σε μικροοργανισμό που ονομάζεται ψευδομονάδα, αντέτειναν οι παραγωγοί και ο δήμαρχος Τυρνάβου …