Διεκόπη για τις 19/10 η δίκη σε δεύτερο βαθμό των 3 κατηγορουμένων για την τοποθέτηση και έκρηξη μηχανισμού στο σπίτι της εισαγγελέως που χειριζόταν τις υποθέσεις απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού απο τις φυλακές Τρικάλων και της απόδρασης 11 αλλοδαπών κρατουμένων.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγη στην οδό Μανδηλαρά τα ξημερώματα της 20ής Ιουλίου του 2013, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στην πολυκατοικία και ως στόχο είχε να εκφοβίσει την εισαγγελική λειτουργό.

Σε πρώτο βαθμό ο Βλαστός ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης καταδικάστηκε, σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 138 μηνών (11 ½ έτη), δηλαδή συνολικά 26 ½ έτη.

Άσκησε έφεση. Όμως, για δικονομικούς λόγους δεν «στέκει» ( όπως το ότι δεν παρίστατο στη δίκη σήμερα με δικό του αίτημα, ούτε εκπροσωπήθηκε απο δικηγόρο), απορρίφθηκε και παραμένει για τον Βλαστό η πρωτόδικη ποινή.

Οι δύο δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα, καταδικάστηκαν πρωτόδικα , ο μεν ένας σε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 138 μηνών, σύνολο 30 ½ έτη και ο άλλος, σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 92 μηνών. Για τον τελευταίο, αποφασίστηκε από το δικαστήριο, η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με όρους και αφέθηκε ελεύθερος.

Σήμερα στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο και ζήτησε να του ορίσει η Πολιτεία. Η δικηγόρος ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την ογκώδη δικογραφία και έτσι η δίκη θα συνεχιστεί στις 19/10.

ert.gr