Tον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Νικ.Ντίτορα συνάντησαν νωρίτερα οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγ.Γεωργίου Λάρισας μέσα από τους συλλόγους τους.

Για μια ακόμη φορά κατέθεσαν επίσημα το αίτημά τους να αποχαρακτηριστεί η οδός Βόλου ως δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο και να χαρακτηριστεί ως αστικός δρόμος.
Αυτό θα σήμαινε πρακτικά ότι θα απαγορευτεί η διέλευση βαρέων φορτηγών που μέχρι σήμερα προκαλεί πολλά προβλήματα στην κίνηση ΙΧ, πεζών και ποδηλάτων με αποκορύφωμα το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα 30χρονης κοπέλας που έχασε τη ζωή της στις ρόδες νταλίκας στη διασταύρωση Βόλου-παλιάς εθνικής οδού.
Ο κ.Ντίτορας δεσμεύτηκε ότι όποια σχετική μελέτη φτάσει σε εκείνος από την Περοφέρεια ή τον Δήμο θα την προωθήσει άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο.
Οι κάτοικοι, βέβαια, βλέπουν ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό να είναι μακρύς και προτείνουν να εφαρμοστεί άμεσα η απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στη Βόλου, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές και για όσους ερχόμενοι απο Αθήνα, θέλουν να κατευθυνθούν στην Κοζάνη και προς τα Γιάννενα, χωρίς να πληρώσουν διόδια και χωρίς να χρειαστεί να κινηθούν μέσω της οδού Βόλου.

ert.gr