Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη με επίκαιρη ερώτησή της, το καυτό ζήτημα του υποβιβασμού της Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα, αξιώνοντας άμεσα και δια ζώσης απαντήσεις!

Η βουλευτής, χωρίς να «μασάει τα λόγια» της, επισημαίνει στο κείμενο που κατέθεσε, πως το δυνητικό ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας basket της πόλης, για ένα μικρής σημασίας τυπικό ζήτημα καθιστά το όλο πρωτάθλημα απολύτως αφερέγγυο.

Αφορμή για την παρέμβαση υπήρξε η πρόσφατη εισηγητική έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για την ομάδα Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα, η οποία αποβάλλει την ομάδα από την Basket League, λόγω της …καθυστερημένης τοποθέτησης του ποσού (!), που απαιτούνταν για το Μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ. 

Θα πρέπει επιπλέον να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια απόφαση που είναι απολύτως δεσμευτική και μέσω αυτής ζητείται η τυπική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, κατά το  παράδειγμα του Ιωνικού Νίκαιας, παρότι η ομάδα της Νίκαιας θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία μετά τη συμφωνία με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για την αγορά του ΑΦΜ του…

Καταλογίζοντας «δυο μέτρα και δύο σταθμά» στις αποφάσεις της ΕΕΑ, η Ευαγγελία Λιακούλη κάνει λόγο για «απόφαση πραγματικό καταπέλτη», για όλους όσοι αγωνίζονται για την βελτίωση της ποιότητας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Παράλληλα, ζητά από τους δυο Υπουργούς να απαντήσουν πως προτίθενται να κινηθούν δεδομένου ότι η Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα αποτελεί, κατά γενική ομολογία, μια ομάδα πρότυπο σε ό,τι αφορά τις πληρωμές παικτών μέχρι τελευταίου ευρώ.

«Οι παράγοντες της Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα δαπάνησαν πολύ χρόνο και χρήματα, προκειμένου να ανέβει η ομάδα 6 - 7 κατηγορίες από τα τοπικά που αγωνίζονταν και μια τέτοια απόφαση καταδεικνύει όχι μόνο κατάφορη αδικία, αλλά κι έλλειψη ευαισθησίας από πλευράς της επίσημης Πολιτείας.

Σε αυτό το πλαίσιο ερωτώνται οι κ. Υπουργοί: Αν είναι ενήμεροι για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον υποβιβασμό της κατά τα άλλα απολύτως φερέγγυας Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα, λόγω ενός μηδαμινού τυπικού κωλύματος, που αφορά τον χρόνο κατάθεσης του ποσού;

Και τι προτίθενται να πράξουν σε σχέση με το ανωτέρω ζήτημα, το οποίο κατά την άποψή μας θα πρέπει να λυθεί θετικά για την τοπική ομάδα της Λάρισας, σηματοδοτώντας ένα διαφορετικό ήθος και τόνο για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης», καταλήγει η βουλευτής Λάρισας.