Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έφυγε για το Σταβάνγκερ της Νορβηγίας η εξαμελής επιτροπή του Εργαστηρίου Ζωής, του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να παραστεί στην εκδήλωση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου την Τρίτη 27 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του Βραβείου Πρόληψης Pompidou 2018.
Το Εργαστήρι Ζωής είναι υποψήφιο για το εν λόγω βραβείο που δίδεται κάθε δυο χρόνια σε πρότυπα εγχειρήματα πρόληψης από τις εξαρτήσεις. Το Εργαστήρι Ζωής προτάθηκε μέσα από πάρα πολλές υποψηφιότητες από ολόκληρη την Ευρώπη καθώς αναγνωρίστηκε η επιστημονική αρτιότητα του τρόπου που συνδυάζει την τέχνη με την πρόληψη και η θετική επίδρασή του στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Το Εργαστήρι Ζωής εκπροσωπεί ολόκληρη την Ελλάδα σε αυτό το διαγωνισμό. Για την παρουσίασή του επελέγη ένας από τους πολλούς έφηβους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου, ο 16χρονος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίο θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης για αυτό που γίνεται εδώ και 4 χρόνια στο γνωστό νεοκλασικό της Μανωλάκη στη Λάρισα.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μιας και αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός, η αποστολή θα τύχει γιορτινής υποδοχής την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου θα λάβει χώρα ανοιχτή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, με τίτλο «20 Χρόνια ‘Ταξιδεύουμε’ Μαζί». Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και υποστηρίζεται από πλήθος επιστημονικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών φορέων της Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω εκδήλωση θα παρουσιαστούν με καλλιτεχνικά δρώμενα όλα τα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής ενώ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η γυναικεία χορωδία InDonnation, η BIG BAND του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και μπάντα της Ενοριακής Συντροφιάς του Μεγαλομάρτυρος  Αγ. Γεωργίου Λάρισας. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και στο τέλος θα ακολουθήσει ανοιχτή δεξίωση στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας: 2410 555935.