Στη Νάπολη και το Πόρτιτσι της νότιας Ιταλίας πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14  Δεκεμβρίου η  πρώτη διαπροσωπική συνάντηση των σχολείων και των φορέων που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA201 “INSPIRE".

Το πρόγραμμα αυτό στο οποίο το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετέχει, διαπραγματεύεται τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και διερευνά μεθόδους και πρακτικές για την εφαρμογή τους στη σχολική καθημερινότητα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Αν και η υλοποίησή του ξεκίνησε στα τέλη του 20, τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία οδήγησαν τους εμπλεκόμενους φορείς στην διαδικτυακή συνεργασία για ένα χρόνο περίπου, διάστημα στο οποίο όμως οργανώθηκαν διαδικτυακές εκστρατείες  με θέμα τη συμπερίληψη και τη σωματική άσκηση.

Το Δεκέμβριο όμως του 2021 μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι  με φυσική παρουσία να συζητήσουμε την πορεία του προγράμματος τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, τις λύσεις που προτείναμε, να εντοπίσουμε τα δυνατά του σημεία, να επιμείνουμε ή και να ναθεωρήσουμε τους στόχους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε.

Γνωρίσαμε από κοντά τους συνεργάτες μας, μοιραστήκαμε ιδέες , επισκεφθήκαμε το σχολείο Aldo Moro που συντονίζει το έργο, ξεναγηθήκαμε στο Πόρτιτσι και στη Νάπολη (μια πόλη που η  ιστορικότητα, η αυθεντικότητα και η ζωντάνια της σε συναρπάζει), ευχαριστηθήκαμε τη φιλοξενία των οικοδεσποτών μας και επιστρέψαμε γεμάτοι ιδέες και ευχάριστα συναισθήματα για το μέλλον αυτής της συνεργασίας.

Το επόμενο ραντεβού με συμμετοχή και μαθητών ορίστηκε για το Μάιο του 22 στη Braga της Πορτογαλίας".