Στη Λάρισα θα βρίσκονται σήμερα ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Γιώργος Ρωμανιάς πρώην ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε  εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας,  στις 8:00μμ, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Νομαρχία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Λάρισας «οι προωθούμενες προτάσεις της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, συναντούν την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα,οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων ν’ αντισταθούν και να μην αφήσουν να περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις που έχουν ως βάση τις περικοπές που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και που ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης και την Ένωση Κεντρώων, που τώρα διαμαρτύρονται, τάχα, υποκριτικά.

Ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε νέες μειώσεις των μισθών τους, και τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους αγρότες σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.

Η εντεινόμενη αντίσταση του ελληνικού λαού, απέναντι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποδεικνύει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές, πως ο Ελληνικός Λαός στο σύνολό του παραμένει βαθύτατα αντιμνημονιακός και πως η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει».