Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και συγκεκριμένα στο Εμπορικό Επιμελητήριο, απευθύνοντας μεταξύ άλλων χαιρετισμό σε σεμινάριο που αφορά τις φορολογικές δηλώσεις και την ορθή συμπλήρωσή τους. 

Ο Γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών στάθηκε στο θέμα της αποχής των φοροτεχνικών και λογιστών από τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά και στα δημόσια έσοδα που λαμβάνει και προσδοκά η κυβέρνηση. «Υπάρχει προβληματισμός για το θέμα των δηλώσεων αλλά και αισιοδοξία ότι όλοι θα τις υποβάλλουν τελικά εγκαίρως» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα ο κ. Πιτσιλής είχε συνάντηση και με εκπροσώπους εργαζομένων των ΔΟΥ όλης της Θεσσαλίας, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι κατά τόπους εφορίες είναι σημαντική καθώς και ότι χρειάζονται ενίσχυση για το έργο τους. Την ίδια στιγμή όμως δεν φάνηκε να δέχεται, τουλάχιστον πλήρως, ότι μεγάλος φόρτος εργασίας έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στα ιδιωτικά λογιστικά γραφεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι εκπρόσωποι των λογιστών σε πανελλήνιο επίπεδο δεν έχουν θέσει τέτοιου είδους θέμα. 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε εξάλλου συνάντηση και συζήτηση και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρη Αδάμ, με αντικείμενο του διαλόγου να είναι φυσικά το φορολογικό πλαίσιο και η επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα μεταξύ άλλων.

Πηγή: thessaliatv.gr