Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη επισκέπτεται σήμερα τη Λάρισα και συγκεκριμένα συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εκπαιδευτικών του Οργανισμού.

Η κα Καραμεσίνη είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι ο ΟΑΕΔ έχει ετοιμάσει 30 νέα προγράμματα μάθησης σε χώρους εργασίας για τους μαθητές που παρακολουθούν τις Σχολές του ΟΑΕΔ και τα οποία θα αρχίσουν με τη νέα σχολική χρονιά.
10.000 μαθητές φοιτούν στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ πανελλαδικά, παρακολουθώντας 30 ειδικότητες. Η φοίτηση είναι διετής και στη διάρκεια των σπουδών οι μαθητές μέσω των προγραμμάτων πρακτικής εκπαιδεύονται σε επιχειρήσεις δουλεύοντας 7 και όχι 8 ώρες και λαμβάνοντας το 75% του κατώτατου μισθού.
«Η τελευταία μελέτη αρχές του 2018 έδειξε ότι το 50% των μαθητών που εκπαιδεύτηκαν στον ιδιωτικό τομέα παρέμειναν στη συνέχεια ως εργαζόμενοι» ανέφερε η διοικητήτρια του ΟΑΕΔ.
«Ασφαλώς, προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι οι όροι και οι συνθήκες απασχόλησης να βελτιωθούν και ο ΟΑΕΔ στηρίζει αυτή την κατεύθυνση» τόνισε η Μαρία Καραμεσίνη.

ert.gr