Οι μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο, το νομοθετικό πλαίσιο για αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και οι επιπτώσεις των μέτρων της πανδημίας στην λειτουργία των Δικαστηρίων και την απονομή της Δικαιοσύνης σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού ήταν μερικά από τα θέματα της συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον υπουργό που έχει την πόρτα του ανοιχτή και είναι πάντα πρόθυμος να δεχτεί επισημάνσεις και προτάσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί την Δικαιοσύνη και την κοινωνία. Με μεγάλη χαρά ενημερώθηκα από τον Υπουργό ότι Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ ενέκρινε την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, ένα χρόνιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου μας και του συνόλου του δικαστικού κόσμου της πόλης. Η ανακατασκευή του κτηρίου σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση του αναμένεται να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο χώρο εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές και εργασιακές ανάγκες που υπηρετεί. 

Συζητήσαμε, με τον Υπουργό, για την σεξουαλική παρενόχληση και τον εργασιακό εκφοβισμό, ζητήματα που αναδείχθηκαν πολύ έντονα το πρόσφατο διάστημα και μας απασχόλησαν όλους. Η χώρα μας διαθέτει το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση αυτών των συμπεριφορών και την προστασία των θυμάτων, αυτό όμως δεν αποκλείει την δυνατότητα δημιουργίας ενός ακόμη πιο συγκεκριμένου πλαισίου που θα ενθαρρύνει τα θύματα, πάντα με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας, να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Η συζήτηση των τελευταίων εβδομάδων έχει ενεργοποιήσει πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά.

Οι προωθούμενες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο έρχονται να ευθυγραμμίσουν το νόμο με τις κοινωνικές ανάγκες. Στόχος είναι η γονική μέριμνα να ασκείται και από τους δύο διαζευγμένους γονείς με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Την ώρα όμως που η κυβέρνηση επενδύει στον άνθρωπο και τις κοινωνικές ανάγκες, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στον λαϊκισμό, καλώντας τους οπαδούς του σε πορείες και συγκεντρώσεις προσπαθώντας να στήσει ξανά στη χώρα ένα σκηνικό αγανακτισμένων’, ξεχνώντας όμως ότι οι πολίτες το έχουν ήδη δει αυτό το έργο και το έχουν απορρίψει. Όσοι επενδύουν στην πόλωση και στο διχασμό θα ηττηθούν ξανά. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκινήσει έναν κύκλο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ζωτικών για τη χώρα και ο ρόλος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι κομβικός για την κοινωνία και τον πολίτη».