«Μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων έργων, σε συνεργασία του υπουργείου Μεταφορών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έρχεται να καταδείξει πως παρά τις αντιξοότητες των καιρών, το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή της, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

«Όλοι γνωρίζουμε πως ο Κώστας Αγοραστός έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια σειρά παρεμβάσεων που αλλάζουν το αστικό τοπίο της ΠΕ Λάρισας και σύντομα ο νομός αλλά και η Θεσσαλία γενικότερα θα δουν μεγάλα οφέλη από την ολοκλήρωση έργων, όπως το μεγάλο έργο της ηλεκτροκίνησης, η  υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο ύψος των οδών Αγιάς, Καραγάτση, Βόλου, η μελέτη στη γέφυρα επί της Λεωφόρου Καραμανλή, τα ηχοπετάσματα κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που διασχίζει τη Λάρισα, η μελέτη που αφορά στην αναβάθμιση του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας. Πρόκειται για έργα σημαντικά και καθοριστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης, με σεβασμό στους κατοίκους της και στο περιβάλλον.

Ο κ. Παπαδόπουλος μας ενημέρωσε για τις σημαντικές δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο Μεταφορών για την εφαρμογή του νέου νόμου «Οδηγώντας με ασφάλεια» αποδεικνύουν τη βούληση της κυβέρνησης να αλλάξει πλήρως την εικόνα των δρόμων, στοχεύοντας στον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και την απώλεια ζωών στους ελληνικούς δρόμους.

Επίσης ο κ. Υφυπουργός μας περιέγραψε την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης ή αντικατάστασης των αδειών οδήγησης και των αδειών κυκλοφορίας, με σκοπό την επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη προμήθειας ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής (καμερών) στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου νόμου για την  εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα σεμινάρια  εκπαίδευσης για νέους εξεταστές που θα οργανώσει το Υπουργείο.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών πρότεινε τη δημιουργία κέντρου εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών με κινητικά προβλήματα στη Λάρισα, με  δεδομένες τις σχετικές υποδομές που υπάρχουν ήδη στην πόλη, γεγονός που αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίζει να υλοποιεί απαρέγκλιτα το μεταρρυθμιστικό έργο για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.