«Έως 1,40 ευρώ ανά λίτρο θα φορολογείται το τσίπουρο με απόφαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN). Η απόφαση αυτή «τελειώνει» τιςαξιώσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ελάχιστη φορολόγηση στα 6 ευρώ το λίτρο καιαποτελεί το επιστέγασμα της οργανωμένης ‘επιθετικής’ πολιτικής της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά όργανα, που στόχο είχε την προστασία του Έλληνα αποσταγματοποιού».

Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωση της η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης που αφορά άμεσα τους παραγωγούς τσίπουρου τόσο στον Τύρναβο όσο και σε άλλους δήμους του νομού.

«Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έδωσαν μια ευρωπαϊκή μάχη και κατάφεραν να προστατεύσουν τους αποσταγματοποιούς της χώρας μας, αποδεικνύοντας πως τα εθνικά μας προϊόντα και οι παραγωγοί τους αποτελούν για εμάς προτεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Μπίζιου.

«Επιπλέον, με νέα ρύθμιση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών δίνεται η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της παραγωγής τους σε αμπελοοινικά προϊόντα απόσταξης. Είναι μια πρωτοβουλία που δίνει επιτέλους λύση σε ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου», επισημαίνει η Λαρισαία βουλευτής.

«Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ υλοποιούνται καθημερινά. Οι παραγωγοί και επαγγελματίες της υπαίθρου αντιλαμβάνονται πως οι αλλαγές των συνθηκών, λόγω της πανδημίας, δεν αποτελούν εμπόδιο ικανό να ματαιώσει την πολιτική μας και τους στόχους μας, παρά τις όποιες αντιξοότητες», καταλήγει στη δήλωση της η κα Μπίζιου.