«Ο κόσμος της εργασίας, όπως και ο κόσμος γενικά, συνεχώς αλλάζει. Εμφανίζονται νέες μορφές εργασίας, νέοι τρόποι οργάνωσης της, σε μεγάλο
βαθμό εξαιτίας των τεχνολογικών και ψηφιακών εξελίξεων.

Η εργασιακή πραγματικότητα είναι σήμερα διαφορετική από αυτή που ήταν πριν 50 χρόνια, είναι διαφορετική από αυτή που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Εμείς προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα, δεν επιχειρούμε να προσαρμόσουμε την πραγματικότητα σε ιδεοληψίες που μπορεί να είναι και ενός αιώνα πριν».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την προστασία της εργασίας».

Οι ευέλικτες συνθήκες απασχόλησης δίνουν στον εργαζόμενο τη δυνατότητα να προσαρμόζει την δουλειά του στις διαφορετικές φάσεις της ζωή του. Η
εργοστασιακού τύπου μορφή εργασίας, για πολλά επαγγέλματα είναι πλέον ξεπερασμένη και δεν ανταποκρίνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η εξ αποστάσεως εργασία είναι μια ευέλικτη μορφή παροχής της εργασίας που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες της ζωής του καθενός μας. Αναπτύχθηκε και έγινε ευρέως γνωστή κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας, τελικά όμως φαίνεται ότι είναι μια συνθήκη που ήρθε για να μείνει γιατί είναι το ιδανικό εργαλείο για να πετύχει κανείς την πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Η δυνατότητα να εξατομικεύει κανείς την εργασιακή του απασχόληση και με τον τρόπο αυτό να συμφιλιώνει και να ισορροπεί τις εργασιακές υποχρεώσεις με την προσωπική του ζωή έχει θετική επίδραση στην αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στον εργασιακό στίβο. 

Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην υποεκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ακριβώς αυτή η δυσκολία εξισορρόπησης των εργασιακών και οικογενειακών υποχρεώσεων. 

Η μετ’ αποδοχών άδεια πατρότητας 14 ημερών, η γονική άδεια 6 μηνών με δίμηνη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, η προστασία απόλυσης του πατέρα μετά την γέννηση τέκνου, η άδεια 2 ημερών για επείγοντες οικογενειακούς λόγους είναι μερικές μόνο από τις ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου που στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων, γεφυρώνουν τις διαφορές που υπήρχαν μέχρι σήμερα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες εργαζόμενους και εξασφαλίζουν ότι η γυναίκα - μητέρα μπορεί να παραμείνει στην αγορά εργασίας και μετά την απόκτηση παιδιών.

Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη προσπάθεια να ταυτιστεί η ευέλικτη εργασία με την αποσταθεροποίηση και την εργασιακή ανασφάλεια.

Τερατώδεις ανακρίβειες και συκοφαντίες περί κατάργησης του οχταώρου και της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση ακούστηκαν εντός του Κοινοβουλίου αλλά και στα ΜΜΕ. Η ευελιξία δεν είναι ασυμβίβαστη με την σταθερότητα στον εργασιακό δεσμό. Η ασφάλεια του εργαζομένου και η εργασιακή σταθερότητα είναι ένα κεκτημένο αδιαπραγμάτευτο για τη Νέα Δημοκρατία, ένα κεκτημένο που επαναεπιβεβαιώνεται με αυτό το νομοσχέδιο και που προστατεύεται με τις διατάξεις για την απόλυση και την αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Λαρισαία βουλευτής «οι συνθήκες, η ζωή, οι κοινωνίες αλλάζουν και δε ρωτούν ούτε τις κυβερνήσεις, ούτε τους πολιτικούς.

Στην Νέα Δημοκρατία έχουμε τα αντανακλαστικά, την ευαισθησία και τη θέληση να αφουγκραζόμαστε τα θέλω των συμπολιτών μας και να ακολουθούμε την πρόοδο που μας υποδεικνύουν. Ο λαός μας λέει τα “ράσα δεν κάνουν τον παπά”. Τα προοδευτικά κόμματα αποδεικνύουν την ιδιότητα τους αυτή με πράξεις. Όχι με την ταμπέλα στο όνομά τους».

«Πριν μια βδομάδα καταψηφίσατε την τηλεργασία στο δημόσιο, γυρίζοντας την πλάτη σας στο αίτημα χιλιάδων εργαζομένων, τώρα αρνείστε στους
εργαζόμενους το δικαίωμα να επιλέγουν πως θα εργαστούν», επεσήμανε η κα Μπίζιου απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θέλετε οι εργαζόμενοι να έχουν δύναμη, γιατί προφανώς αυτό αφαιρεί τον έλεγχο που εσείς θέλετε να έχετε πάνω τους. Και καταρρίπτει το μύθο της δήθεν φιλεργατικής παράταξης και αποκαλύπτει την υποκρισία σας. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται προστάτες, Χρειάζονται ευκαιρίες και επιλογές. Ότι ακριβώς τους παρέχει αυτό το νομοσχέδιο», κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής.